• nedelja, 21. april 2024.
U akciji obavljeno 37 besplatnih pregleda
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

U akciji obavljeno 37 besplatnih pregleda

17. oktobar 2023. godine

Dom zdravlja „Dr Dragan Funduk“ bio je jedna od 150 ustanova u Srbiji koje su 15. oktobra realizovale akciju besplatnih preventivnih pregleda za građane.

Za žene starije od 40 godina rađeni su ultrazvučni pregledi dojke, dok je za muškarce starije od 49 godina rađen PSA test koji je važan u dijagnostici ranog stadijuma karcinoma prostate.

Kako je rekla direktorka pećinačkog Doma zdravlja dr Mirjana Pešić, priliku da urade preventivni pregled iskoristilo je 28 žena i 9 muškaraca.

-Od 28 pregledanih žena tri su upućene na mamografiju, dok su od 9 uzetih uzoraka krvi kod muškaraca dva rezultata bila van referentnih vrednosti i ti pacijenti su upućeni na dalju dijagnostiku. Naše ekipe su vredno radile i svi građani koji su to želeli obavili su preventivni pregled – izjavila je dr Pešić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: