• ponedeljak, 11. decembar 2023.
„Mitros“ – veliko gradilište
Ekonomija | Sremska Mitrovica
0 Komentara

„Mitros“ – veliko gradilište

2. april 2015. godine

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je počela rekonstrukcija pogona sremskomitrovačkog „Mitrosa“. Kako je izjavio generalni direktor „Mitrosa“ Ramo Adrović, već krajem aprila počinje kampanja sa farmerima zainteresovanim za saradnju sa „Mitrosom“, a početak proizvodnje najavljen je za oktobar mesec.

Po njegovim rečima, u „Mitros“ će se do 2017. godine uložiti 20 miliona evra, umesto 12 miliona evra kako je bilo prvobitno najavljeno. U novim pogonima posao će odmah dobiti 300 radnika, a sa proširenjem proizvodnje porašće i broj radnika. Krajnji cilj je da se 2020. godine dostigne dnevni nivo prerade 5.000 tovljenika i uposlenost više od hiljadu radnika.

Novinarima koji su danas posetili „Mitros“, koji je sada veliko gradilište, gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je izjavio da je značajno dostignuće ove investicije to što oživljava jedan od simbola Sremske Mitrovice.

– Najvažnije da „Mitros“, jedan od najvećih simbola Mitrovice, ponovo kreće s proizvodnjom – rekao je Nedimović.- Grad je dobio dobrog investitora koji izvršava sve svoje obaveze, a biće i dobar poslodavac. Istovremeno, početak rada „Mitrosa“ doneće i oživljavanju stočarstva na ovom području.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: