• subota, 18. maj 2024.
Gradska slava Sremske MItrovice
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Gradska slava Sremske MItrovice

8. novembar 2014. godine

Sremska Mitrovica – Povodom Mitrovdana, Dan grada i gradske slave Sremske Mitrovice u prisustvu gradskih zvaničnih i brojnih zvanica, u Sabornom hramu Svetog Dimitrija u centru grada episkop sremski Vasilije služio je svetu arhijerejsku liturgiju, a potom je obavljen obred sečenja slavskog kolača.

Sremska Mitrovica Mitrovdan Litija ulicama grada1Zatim je litija prošla ulicama grada do bazilike Svetog Dimitrija gde je služena molitva za grad i njegove stanovnike.

Da podsetimo, tokom novembra u Sremskoj Mitrovici se obeležavaju godišnjice oslobođenja grada u Prvom i Drugom svetskom ratu, gradska slava i Dan grada. Do kraja meseca održaće se niz književnih, muzičkih, pozorišnih, likovnih i sportskih susreta, promocija i drugih manifestacija a jedna od njih je i Festival Besedništva „SIRMIUM LUX VERBI – SIRMIUM SVETLOST REČI“ koja će se održati 29. novembra.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: