• petak, 19. april 2024.
Majkl Kirbi u poseti Sremskoj Mitrovici
Vesti
0 Komentara

Majkl Kirbi u poseti Sremskoj Mitrovici

19. septembar 2013. godine

IMG_1337Sremska Mitrovica – Ambasador SAD u Srbiji, Majkl Kirbi posetio je danas Sremsku Mitorvicu i tom prilikom u društvu gradonačelnika Branislava Nedimovića, direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Ljubiše Šulaje, direktorice Muzeja Srema Danice Dragičević Đukić i arheologa i jednog od prvih istraživača Sirmijuma dr Majkla Vernera sa državnog Univerzitata Njujork, obišao je njene znamenitosti, uključujući i Carsku Palatu u kojoj je potpisan ugovor o donaciji 73.000 dolara Zavodu za zaštitu spomenika kulture kojom će, u narednom periodu, biti pokrenut projekat na rekonstrukciji mozaika u ovom znamenitom objektu.
Kako je u svom obraćanju medijima istakako Ambasador SAD-a, kulturno – istorijsko nasleđe Sremske Mitrovice je jedan od najboljih dokaza da je Srbija pripadala i da danas kulturno i civilizacijski pripada Evropi.

– Izuzetna je prilika raditi i sarađivati sa ljudima koji neguju i ulažu u svoju kulturno baštinu, a Mitrovica je jedan od retkih gradova koji čuvaju svoje bogato kulturno nasleđe, istakao je ambasador Kirbi.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: