• sreda, 29. novembar 2023.
Zoran Katanić najbolji na svetu
Sport
0 Komentara

Zoran Katanić najbolji na svetu

14. septembar 2012. godine

Vesna i Zoran Katanić

Lipovski Mikulaš, Slovačka – Svoj kvalitet i umeće, srpski raketni modelari potvrdili su na Svetskom prvenstvu, koje je od 1 do 8 septembra održano u slovačkom gradu Lipovski Mikulaš. Među prvih deset od 165 takmičara iz čitavog sveta, našlo se čak tri srpska reprezentativca, a prvo mesto pripalo je Mitrovčaninu Zoranu Kataniću.

– Takmičenje je bilo izuzetno uzbudljivo, konkurencija je bila na nivou, kako i dolikuje svetskom šampionatu. Znanje i sportska sreća pomogli su i reprezentaciji i meni da ostvarimo izuzetan rezultat i ostavimo iza sebe Kineze i Ruse koji tradicionalno slove za najveće favorite, ističe Zoran.

U ukupnom bilansu takmičenja, Zoran Katanić osvojio je čak osam medalja i to četiri u ekipnoj i četiri u pojedinačnoj konkurenciji i to: dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu. Zbog ovog izuzetnog uspeha, Katanić je proglašen i za najboljeg takmičara šampionata.

Pored Zorana, odlaičan rezultat je ostvarila i Vesna Katanić koja osvojila 6 medalja, po tri u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji (i to: jednu zlatnu i dve srebrene medalje).

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: