• petak, 12. jul 2024.
Sremski ručak čobanski
Društvo | Vesti
0 Komentara

Sremski ručak čobanski

30. avgust 2011. godine

Bačinci: Ranč „Česmin do“ na obroncima Fruške gore kod Bačinaca, bio je tokom vikenda domaćin druge po redu manifestacije „Sremski ručak čobanski“. Bila je to prilika za ocenjivačku smotru ovaca, koza, magaraca i čobanskih pasa, etno izložbu posvećenu ovčarstvu i životu na selu, osveštanje česme na izvoru „tri lule“, predstavljanje đakonija i rukotvorina udruženja žena ali i za takmičenja u kuvanju ovčijeg paprikaša, šišanju ovaca, prenošenju jagnjeta pontonom preko vode i drugim čobanskim igrama.

Od stotinak takmičara najbolji su dobili pehare, jagnjad, prasad, pule i stručnu literaturu, a ostali zahvalnice i dobar provod uz sopstvene specijalitete ali i kupus s ovčetinom koji su domaćini krčkali u brojnim oranijama.

Manifestaciju je otvorio v.d. predsednika Privredne komore Vojvodine Ratko Filipović.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: