• ponedeljak, 15. jul 2024.
Zlato za Rumljanina na Evropskom prvenstvu u savateu
Sport
0 Komentara

Zlato za Rumljanina na Evropskom prvenstvu u savateu

3. jul 2024. godine

Takmičari Savate boks kluba “Ruma” osvojili su zlatnu i bronzanu medalju proteklog vikenda na Evropskom prvenstvu za juniore i međunarodnom KUP-u za kadete koje je održano u Bugarskoj (Kranevo).

Zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu osvojio je, nakon tri borbe, David Pil u kategoriji +85kg u juniorskoj konkurenciji savladavši protivnika iz Francuske u finalu.

David je jedan od tri osvajača zlatne medalje u reprezentaciji Srbije koja se plasirala na drugo mesto u ukupnom plasmanu osvojivši tri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane medalje.

Još jedan član rumskog kluba David Grković (do 39kg) nastupio je u okviru Internacionalnog KUP-a za kadete i osvojio bronzanu medalju. Sa njima su bili članovi kluba, selektor reprezentacije Srbije Miodrag Rakić, trener kluba Ljubomir Damjanović i sudija Aleksandar Dikić iz Rume.

Pokrovitelj nastupa članova je Opština Ruma i Sportski savez Opštine Ruma.

-Bio je ovo izuzetan rezultat za naš klub i Opštinu Ruma i nadamo se da ćemo osvojiti još zlatnih medalja na zvaničnim takmičenjima Evrope i sveta u ovoj godini – izjavio je Miodrag Rakić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: