• četvrtak, 18. jul 2024.
Jubilarno 10. Pećinačko kulturno leto počinje 27. jula
Društvo | Zabava | Kultura | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Jubilarno 10. Pećinačko kulturno leto počinje 27. jula

4. jul 2024. godine

Najveća kulturna manifestacija u opštini Pećinci „Pećinačko kulturno leto“ ove godine biće održana po deseti put od 27. jula do 7. septembra ove godine u tri najveća naselja u opštini Pećinci. Generalni pokrovitelj 10. Pećinačkog kulturnog leta je pećinačka lokalna samouprava, a organizator Kulturni centar „Pećinci“.

Vršilac dužnosti direktora KC, Slobodan Stanković rekao je da će meštani Donjeg Srema imati priliku da uživaju u četiri koncerta i nizu pratećih događaja.

„Ove godine publika će biti u prilici da u Pećincima, Šimanovcima i Kupinovu uživa u koncertima tamburaške, tradicionalne, narodne i etno muzike. Za ove nastupe biće zaduženi mladi tamburaš Petar Stefanjuk iz Sremske Mitrovice koji je ove godine izdao svoj prvi album za najstariju srpsku diskografsku kuću PGP RTS, zatim poznata etno pevačica Danica Krstić koja je 2018. godine predstavljala Srbiju na takmičenju za Pesmu Evrovizije, vokalna solistkinja Radio-televizije Vojvodina Aleksandra Saška Padrov iz Rume nastupiće u Šimanovcima, a imaćemo priliku da u Kupinovu ugostimo i muzičku Grupu “Vrelo” iz Rume koja skoro tri decenije neguje tradicionalno srpsko pevanje i novije srpske pravce kao što su pank, rok, rege, dab, tehno – rekao je Stanković.

Centralna manifestacija u okviru jubilarnog „Pećinačkog kulturnog leta“ je u subotu 27. jula kada će u okviru Festivala narodne tradicije, pored dva koncerta, biti organizovano i međuseosko takmičenje u kuvanju sremačkog kotlića, zatim gastronomska manifestacija „Kolači naših baka“ čiji je domaćin Udruženje žena “Sremica” iz Pećinaca, kao i revijalna smotra narodnih igara i pesama u okviru koje će nastupiti sva kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine – DNNT „Pećinci“, DNNT „Iskon“ iz Šimanovaca, KUD „Kupinik“ iz Kupinova, FD „Izvor Donji Tovarnik“, KUD „Karlovčić“, veterani KUD „Iskon“ iz Šimanovaca i Pevačka grupa „Svitac“ iz Deča, kao i vokalni solisti i umetnici pećinačkog Kulturnog centra. Udruženja žena sa teritorije opštine u “sremačkoj kujni” predstaviće specijalitete iz ovog kraja Srema koje će zajedno sa sremačkim gulašom posetioci biti u prilici da degustiraju. Kao i prošle godine, manifestaciju će začiniti vatromet.

Koncert narodne muzike u okviru kojeg će se predstaviti solistkinja Radio-televizije Vojvodina, Aleksandra Saška Padrov sa prijateljima biće održan u subotu 17. avgusta od 20.30 časova na letnjoj sceni u parku u Šimanovcima kao deo programa manifestacije „Dani Šimanovaca“.

Pećinačko kulturno leto biće zatvoreno Koncertom etno muzike u okviru kojeg će se predstaviti muzička Grupa „Vrelo“ iz Rume u subotu, 7. septembra od 20.30 časova u dvorištu Etno kuće „Putnik“ u Kupinovu kao deo programa manifestacije „Dani zmajeva“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: