• četvrtak, 18. jul 2024.
Isidora Kozlina, učenica SMŠ “Petar Krančević”     – Talenat potvrđen nagradama
Reportaža | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Isidora Kozlina, učenica SMŠ “Petar Krančević” – Talenat potvrđen nagradama

3. jul 2024. godine

Kraj jedne školske godine vreme je za sabiranje postignutih rezultata i pravljenja novih, lepših planova za narednu sezonu. Kada je reč o Isidori Kozlini, mladoj flautistkinji iz Sremske Mitrovice to nije nimalo lak zadatak, rezultati su brojni, a planovi još smeliji i ambiciozniji.

Na kraju školske 2023/2024. godine Isidora je sabrala 10 visokih prvih nagrada, učestvovala na šest seminara kod vrhunskih flautskih pedagoga i dobila tri značajna priznanja za svoj rad.

-Flautu sviram od svoje šeste godine, počevši u muzičkom zabavištu, preko završene Osnovne muzičke škole sa titulom đaka generacije, do završenog trećeg razreda Srednje muzičke škole ”Petar Krančević” u klasi Tatjane Miljković.

Iza sebe imam ukupno 56 nagrada, šest Svetosavskih povelja Grada, pet pohvala Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i obrazovanje. Nekoliko puta sam bila dobitnik Stipendista fonda za mlade talente Dositeja, a samo u ovoj školskoj godini imala sam nekoliko desetina javnih nastupa i preko 100 izvedenih tačaka u Sremskoj Mitrovici, Zemunu, Šidu, Rumi, Zagrebu i Beogradu – kaže Isidora.

Ova mlada flautistkinja je u protekloj školskoj godini osvojila 10 visokih prvih nagrada, među kojima su Smotra talenata u Sremskim Karlovcima Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ u Beogradu i 26. Susreti Tahir Kulenović u Valjevu. Od svih tih nagrada sedam je titula Laureata pobednika ili svoje kategorije ili celokupne konkurencije flautista srednjih škola.

-Nedavno sam održala svoj peti solistički koncert pred prepunom salom Galerije „Lazar Vozarević“ uz klavirsku saradnju svog dugogodišnjeg korepetitora, profesora Aleksandra Cundre. Kao gosti koncerta nastupili su Ilija Sretenović, klarinet i Tara Stojanović, flauta, učenici sa kojima sviram u kamernim sastavima. Inače, član sam nekoliko kamernih ansambala sa kojima nastupam na koncertima i takmičenjima, kao i ansambla „Flautisimo“ u Zemunu, koji okuplja mlade flautiste iz cele Srbije – kaže Isidora i dodaje da osim flaute svira i pikolo flautu sa kojom, takođe, ostvaruje zapažene nastupe na koncertima i seminarima.

-Kao nastavniku koji prati njen napredak u svetu umetničke muzike preostaje mi samo da izrazim želju da ova posebna devojka posluži kao uzor ostalim učenicima muzičkih škola, kako bismo u budućnosti imali svestranu i uspešnu decu, koja će izrasti u dobre ljude – kaže Isidorin predmetni nastavnik Tatjana Miljković.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: