• ponedeljak, 15. jul 2024.
Zlatni Stefan Đonić
Sport
0 Komentara

Zlatni Stefan Đonić

24. jun 2024. godine

U subotu i nedelju održano je Prvenstvo Srbije za mlađe juniore/ke (U18) u Kraljevu. Atletičari Sirmiuma iz Sremske Mitrovice su imali uspešan vikend i nastavili sa dobrim rezultatima.

Ovoga puta najuspešniji je bio Stefan Đonić, momak rođen 2008. godine (i sledeće godine je mlađi junior) koji je pobedio u disciplini 110m prepone rezultatom 14.13s. Ovaj rezultat je bolji od državnog rekorda (14.17s) i norme za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore/ke (14.45s) ali je na žalost tokom trke vetar bio +2.5 m/s (dozvoljen do +2.0 m/s), te razultat nije regularan.

-Lepa stvar je pobeda i zlatna medalja, narocito ako se ima u vidu da je Stefan mlađi godinu dana. Tempirali smo formu za ovo takmičenje, te se nadamo da će već na sledećem istrčati uz regularan vetar normu za Prvenstvo Evrope, a možda i državni rekord – kaže trener Slobodan Macanović.

Pored Stefana nastupali su Marko Lazić, četvrto mesto skok u vis, Đorđe Ilić, četvrto mesto u bacanju kugle tj diska, štafeta 4x100m u sastavu Luka Krnjević, Marko Lazić, Aleksa Milutinović i Stefan Đonić, koja je takođe zauzela četvrto mesto. U istom sastavu ovi momci su u štafeti 100-200-300-400m došli do bronzane medalje u uzbudljivoj završnici trke.

-Nikada više četvrtih mesta, ali nije mala stvar biti četvrti u Srbiji u bilo čemu – konstatuje trener Macanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: