• sreda, 17. jul 2024.
Vidovdanski sabor u Vrdniku
Vesti | Vrdnik
0 Komentara

Vidovdanski sabor u Vrdniku

23. jun 2024. godine

Vrdnik-Državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, Uroš Kandić, svečano je otvorio Vidovdanski sabor u Vrdniku, koja će trajati do Vidovdana 28.juna. On je istakao da manifestacije poput ove unapređuju turističku ponudu banje, koja je od skoro druga po posećenosti u Srbiji.

Za počasnog građanina Vrdnika izabran je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Vrdnik se više od tri veka vezuje za vidovdansku tradiciju jer su se do Drugog svetskog rata mošti Svetog kneza Lazara Hrebeljanovića čuvale u Vrdničkoj Ravanici i stoga je zvanični deo programa posvećen upravo negovanju ovog kulta. Opština Irig posetiocima je poklonila koncert Halida Muslimovića.

Manifestaciju je organizovalo Društvo Vrdničana “Vidovdan”, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Opštine Irig i Turističke organizacije Opštine Irig.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: