• četvrtak, 13. jun 2024.
U Sremu na snazi žuti meteo
Društvo | Vesti
0 Komentara

U Sremu na snazi žuti meteo

10. jun 2024. godine

Danas je u Sremu na snazi žuti meteo alarm, a usled najavljene lokalne pojave grmljavine i visokih temperaura, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Žuti meteo alarm znači da vreme potencijalno može biti opasno, odnosno da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ukoliko se planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Kako se dalje navodi na sajtu RHMZ, postoji rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama. Mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma. Takođe, moguća je lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Prema prognozi Zavoda tokom sutrašnjeg dana u Sremu će na snazi biti narandžasti meteo alarm.

Foto: printscreen/RHMZ

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: