• četvrtak, 18. jul 2024.
Reprezentacije Srbije iz Rume na Evropsko prvenstvo
Sport | Ruma
0 Komentara

Reprezentacije Srbije iz Rume na Evropsko prvenstvo

12. jun 2024. godine

Pripreme reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo za juniore i seniore u savateu održane su proteklog vikenda u Sportskom centru u Rumi. Već za deset dana srpski tim putuje na kontinentalni šampionat gde će nastupiti 20 članova reprezentacije Srbije u čijem sastavu su dva takmičara Savate boks kluba “Ruma”: David Pil junior u kategorji +85kg i kadet David Grković do 39kg. Osim njih putuju i trener Ljubomir Damjanović, sudija Aleksandar Dikić, kao i Miodrag Rakić, selektor reprezentacije Srbije.

U okviru priprema učestvovali su i članovi seniorske i juniorske reprezentacije u kombat savateu među kojima je i takmičar Savate boks kluba “Ruma” Marko Vidaković u seniorskoj kategorji +85kg koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u kombat savateu u Đenovi u septembru mesecu. Marko Vidaković je proglašen za najuspešnijeg seniora Opštine Ruma i Savate saveza Srbije za 2023. godinu i nastavlja sa dobrim rezultatima i u ovoj godini. Osvajač je zlatne medalje na Svetskom KUP-u u Budimpešti u januaru ove godine i zlatne medalja na Prvenstvu Srbije u kombat savateu. Stipendista je Ministarstva sporta i apsolvent Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

-Očekujemo dobre rezultate i nadamo se da će naši sportisti doneti nove medalje za naš klub i naš grad. Pokrovitelji nastupa našeg kluba i našeg tima je Opština Ruma, Vlada Republike Srbije – Ministarstvo sporta i Sportski Savez Opštine Ruma – izjavio je trener kluba Miodrag Rakić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: