• četvrtak, 18. jul 2024.
Nagrade i priznanja za KUD “Mladost” iz Luga
Društvo | Kultura | Beočin
0 Komentara

Nagrade i priznanja za KUD “Mladost” iz Luga

20. jun 2024. godine

Najmasovnija manifestacija Slovaka u Srbiji, Folklorni festival „Tancuj, tancuj” i Vašar narodnog stvaralaštva održan je u subotu 15. juna u Gložanu, a beočinsko selo Lug predstvaljali su ženska i muška pevačka grupa kulturno-umetničkog društva „Mladost“ kao i njihova omladinska i seniorska folklorna grupa.

U takmičarskom delu programa uzele su učešće brojne pevačke grupe, narodni orkestri, folklorni ansambli i dr., a ženska pevačka grupa KUD-a „Mladost“ iz Luga osvojila je specijalnu nagradu žirija dok je omladinska folklorna grupa osvojila visoko 3. mesto.

Festival je i ove godine posetiocima ponudio bogat i raznovrstan program kao i programe i ponudu udruženja građana, društava, organiizacija, samostalnih umetnika, zanatlija i vojvođanskih proizvođače hrane.

Folklorni festival „Tancuj, tancuj“ nastao je na inicijativu Kulturno-prosvetnog društva „Jednota“ i Mesne zajednice Gložan a prvi festival održan je 5. aprila 1970. godine.

Cilj festivala je da doprinese očivanju i unapređenju slovačkog folklora pa tako na njemu uzimaju učešće folklorni sastavi iz gotovo svih sredina u kojima živi slovačka nacionalna zajednica u Vojvodini.

Pored toga što su Lužani bili najmasovnije kulturno-umetničko društvo, nagrađeni su veliki aplauzima publike i priznanjima žirija.

Foto: KUD „Mladost“, Lug

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: