• ponedeljak, 24. jun 2024.
Manifestacija “Dani ruskog jezika i kulture”
Društvo | Kultura | Vesti | Šid
0 Komentara

Manifestacija “Dani ruskog jezika i kulture”

10. jun 2024. godine

U Šidu je u organizaciji Udruženja srpsko ruskog prijateljstva “Šid” svečanom akademijom obeležen međunarodni Dan ruskog jezika i otvorena manifestacija “Dani ruskog jezika i kulture”.

Svečanoj akademiji su, pored brojne publike, prisustvovali predsednik SO Šid Tihomir Stamenković, prvi sekretar ambasade Ruske federacije u Srbiji Anatolij Krivošejev, viši savetnik u Ruskom domu dr Georgije Engelhardt, delegacija OO SUBNOR Šid koju je predvodio predsednik OO Cvjetko Rakić, delegacija Građevinsko-saobracajne škole iz Prištine sa sedištem u Gračanici, delegacija Udruženja književnih i likovnih stvaralaca “Staze” iz Kule koju je predvodio predsednik Udruženja Gavro Veselinović, delegacija SUBNOR MZ Laćarak koju je predvodio zamenik predsednika Dejan Umetić, predstavnici i učenici osnovnih i srednjih škola čiji učenici su učestvovali na 9. međunarodnom literarnom konkursu za decu i omladinu “Svet bez rata-deca govore” iz Republike Srbije i Republike Srpske.

U programu svečane akademije, koji je uredio i vodio prof. ruskog jezika Zdenko Lazor učestvovali su učenice OŠ “Branko Radičević” iz Šida i učenici OŠ “Vuk Karadzić” iz Adaševaca i Vašice koje su za nastup pripremale nastavnice ruskog jezika Snežana Katanović i Snežana Čubrilo.

Tokom svečane akademije dodeljene su nagrade, plaketa “9. maj” i diploma autorima najboljih literarnih radova učesnicima 9. međunarodnog literarnog konkursa za decu i omladinu “Svet bez rata-deca govore”.

Manifestacija se nastavlja u ponedeljak, 10. juna u mini bioskopu Cinema u Šidu, Ulica Karadjordjeva 21 u 20 časova kada će biti prikazan film ruske produkcije “Sveti Sava-ruska boja na srpskoj zastavi”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: