• sreda, 21. februar 2024.
Treći broj zbornika “Svetogorac” doživeo koncertnu promociju
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura
0 Komentara

Treći broj zbornika “Svetogorac” doživeo koncertnu promociju

22. novembar 2023. godine

Zahvaljujući finansisjkoj podršci Ministarstva kulture Republike Srbije i pomoći Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara – Sirmijum, u subotu 17. novembra, održana je promocija najnovijeg broja zbornika pesama, nastalog nakon konkursa za tekst i konkursa za horsku kompoziciju.

Na promociji smo predstavili svih 15 nagrađenih tekstova. Neki su obrađeni muzički i izvodili su ih sremskomitrovački horovi, a pojedine pesme su se čule zahvaljujući mladim recitatorima iz dečijeg hora “Polionika”.

Odabrani autori tekstova nagrađeni su prigodnim poklonima i diplomama, koje su obezbedili članovi udruženja “Bingo”, kao izdavači zbornika “Svetogorac” i realizatori projekta “Mladi tekstopisci i kompozitori Srbije stvaraju horsku pesmu”. Pored nagrada mladim pesnicima, uručene su i zahvalnice kompozitorkama Vanji Кesić iz Banjaluke i Mariji Galjević iz Beograda, a posebno je istaknut značaj pedagoškog angažovanja nastavnice Dajane Nikolovski iz Sremske Mitrovice, koja je motivisala i najveći broj učenika da učestvuju na Кonkursu za tekst pesme.

U nadi da će se 2024. godine odazvati još veći broj učenika osnovnih i srednjih škola Srbije, predstavnici udruženja “Bingo” i članovi hora “Polifonika” čestitaju svim ovogodišnjim učesnicima u projektu i zahvaljuju se horovima koji su doprineli kvalitetu promocije. To su hor osnovne muzčke škole “Teodor Toša Andrejević” i ansambl “Arodisi”, oba pod vođstvom Isidore Skuratović, “Dečiji hor Polifonika”, ansambl “Кrančević” i “Polifonika” hor odraslih.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: