• četvrtak, 18. jul 2024.
„Kosana, udovica ovdašnja“ ponovo u Pećincima na otvorenom
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

„Kosana, udovica ovdašnja“ ponovo u Pećincima na otvorenom

18. jun 2024. godine

Crnohumorna kamerna monodrama „Kosana, udovica ovdašnja“ rađena po tekstu Đoke Filipovića u dramatizaciji i režiji Slobodana Stankovića reprizno će biti izvedena u Pećincima u nedelju, 23. juna na letnjoj sceni na šetalištu u centru, s početkom u 20 časova.

Glavnu junakinju, Kosanu, tumači Merima Radivojević koja je za ovu ulogu na takmičarskim festivalima regionalnog i pokrajinskog nivoa nagrađena sa čak pet glumačkih priznanja. Na Zonskoj smotri dramskih amatera Srema u Beočinu polovinom aprila nagrađena je sa dve diplome selektora za najbolje glumačko ostvarenje i najbolji scenski govor, kao i dve diplome žirija publike za najbolju glavnu žensku ulogu u predstavi, dok ju je žiri publike na 30. Vojvođanskom festivalu novih teatarskih formi i monodrame u Bačkoj Palanci nagradio priznanjem za najbolje glumačko ostvarenje u predstavi.

Pored toga, predstava je na pomenutom festivalu u Bačkoj Palanci početkom juna osvojila dve festivalske nagrade: priznanje za inovativnost, dok je Slobodan Stanković dobio priznanje za najbolju dramatizaciju teksta. Predstava je jedna od šest najboljih u Vojvodini u kategoriji novih teatarskih formi i monodrame.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: