• četvrtak, 18. jul 2024.
Humanost za kraj školske godine
Društvo | Sport | Pećinci
0 Komentara

Humanost za kraj školske godine

21. jun 2024. godine

Učenici pećinačke Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja” i nastavnici fizičkog vaspitanja Milica Đurđević i Ivan Stojaković organizovali su, uz podršku Sportskog saveza “Razvoj sportova”, dva humanitarna događaja za Udruženje za pomoć deci i odraslima sa smetnjama u razvoju i invaliditetom „Razlikovnica“ iz Pećinaca.

Kako je rekla nastavnica Milica, poslednjeg dana škole, u Pećincima je organizovan turnir u odbojci i malom fudbalu, a pobedničke ekipe su nagrađene diplomama i majicama, dok je u Donjem Tovarniku, 17. juna, organizovana vožnja biciklovima na stazi dugoj 5 km. Ona dodaje da ih je na kraju vožnje, u Lovačkom domu dočekalo osveženje i poklon majice.

-Deca su se rado odazvala, što je nama kao njihovim nastavnicima posebno drago, jer ova dva humanitarna sportska događaja u sebi povezuju razvijanje dve vrlo važne osobine kod dece – empatiju i zdrav život. Cilj nam je da kod dece razvijamo svest o stvaranju zdrave ličnosti, a sport i humanost su nesumnjivo izuzetno značajni na tom putu – rekla je Đurđević, i pozvala meštane opštine, pojedince i pravna lica, da pomognu udruženju Razlikovnica, koje prikuplja sredstva za opremanje senzorne sobe.

Tokom održavanja ova dva sportska humanitarna događaja prikupljeno je 14 hiljada dinara, a sredstva će biti uplaćena udruženju Razlikovnica.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: