• četvrtak, 18. jul 2024.
Eko Sora kamp u Specijalnom rezervatu prirode “Zasavica”
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Eko Sora kamp u Specijalnom rezervatu prirode “Zasavica”

29. jun 2024. godine

U nedelju, 30. u 14 časova na Specijalnom rezervatu prirode “Zasavica” biće otvoren drugi po redu kamp Eko Sora (srpska omladinska radna akcija) “Zasavica 2024” koji se organizuje pod pokroviteljstvom Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom u Vladi Republike Srbije.

Cilj ovog kampa je da ohrabri srpsku decu i mlade u dijaspori i okruženju da otkriju kulturno nasleđe kroz volonterski rad, istraživanje zaštićenog prirodnog dobra i aktivnosti na merama sanacije ekosistema uklanjanjem alohtonih invazivnih vrsta na pašnjaku Valjevac.

Mladi učesnici, starosti od 14 do 20 godina, će tokom sedmodnevnog boravka imati priliku da se uključe u raznovrsne radne i društvene aktivnosti u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica” kao što je sanacija ekosistema, što uključuje uklanjanje invazivnih vrsta sa pašnjaka Valjevac. Pored ovoga, učesnici će posetiti značajne istorijske i kulturne objekte i institucije u Sremskoj Mitrovici i na Fruškoj gorim, a kamp će uključivati radionice na kojima će učesnici učiti ili obnavljati znanja iz srpskog jezika, istorije, geografije, kao i umeća starog zanata. Takođe, biće održane radionice na temu uspešne komunikacije i volonterskog aktivizma.

Pored radnih i edukativnih aktivnosti, kamp pruža priliku mladima da pokažu svoju kreativnost, originalnost i veštine kroz različite zadatke i projekte. Učesnici će imati priliku da se bave raznim kreativnim radionicama, što će doprineti njihovom ličnom i društvenom razvoju.

Eko Sora kamp „Zasavica 2024“ je prilika za mlade Srbe iz dijaspore i okruženja da se povežu sa svojom kulturnom baštinom, nauče nove veštine i doprinesu očuvanju prirodnih resursa. Ovaj kamp promoviše volonterski rad i ekološku svest i omogućava da se povežu sa svojom maticom.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: