• četvrtak, 18. jul 2024.
Besplatna mamomgrafija dojki od 8. jula u Beočinu
Društvo | Beočin
0 Komentara

Besplatna mamomgrafija dojki od 8. jula u Beočinu

29. jun 2024. godine

U saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, u beočinskom Domu zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ će od 8. jula biti postavljen pokretni mamograf na kome će se raditi besplatni preventivni pregledi dojki za žene starije od 40 godina.

Kako u Domu zdravlja navode, u cilju prevencije bolesti raka dojki, ovi pregledi namenjeni su isključivo ženama koje su pre dve godine radile prvi put mamografiju i nisu imale patološki nalaz, kao i ženama koje nikada do sada nisu radile mamografiju, a posebno onima iz ruralnih
sredina.

Mamograf će biti dostupan za preglede u Beočinu u trajanju od dve nedelje a zainteresovane sugrađanke svoje termine mogu zakazati putem broja telefona patronažne službe: 064 845 5408.

Iz Doma zdravlja takođe poručuju da pacijentkinje koje već imaju utvrđenu dijagnozu tumora i nalaze se u registru obolelih, ne treba da se prijavljuju na preventivne preglede, već da kontrole treba da sprovode u dogovoru sa svojim lekarima, a sve u cilju pravilnog održavanja kontinuiteta i praćenja toka bolesti.

Mamograf će biti postavljen u okviru kampanje „Prva mamografija-bori se kao žena!” koja se već drugi put ove godine sprovodi za građanke opštine Beočin.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: