• ponedeljak, 24. jun 2024.
Za preradu mesa i mleka dodeljeno 10,6 miliona dinara
Poljoprivreda
0 Komentara

Za preradu mesa i mleka dodeljeno 10,6 miliona dinara

24. maj 2024. godine

Na štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u Hali „Master“ Novosadskog sajma dodeljeni su ugovori korisnicima koji su dobili sredstva za nabavku opreme i mašina za preradu mesa i mleka na gazdinstvima u AP Vojvodini.

Ugovore je dodelio podsekretar Aleksandar Panovski, koji je istakao da je kroz odobrene projekte plasiran celokupan iznos koji je bio obezbeđen.

-Dodelili smo sedam ugovora. Ove godine je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 10,6 miliona dinara za ovu namenu – rekao je Panovski i podsetio na to da resorni sekretarijat realizuje ovaj konkurs od 2016. godine i da je do sada opredelio preko 130 miliona dinara za prerađivače mesnih i mlečnih proizvoda na teritoriji Vojvodine.

Podsekretar je naveo da se kroz dodatu vrednost u preradi mleka i mesa unapređuje ekonomska delatnost poljoprivrednih domaćinstava.

-Cilj konkursa je da se poboljša kvalitet mesa i mleka, poveća stočni fond, proširi asortiman novim proizvodima, pomogne brendiranju proizvoda i poveća ukupni životni standard na selu i ruralnim područjima. Nastojimo da uposlimo domaćinstva još više, da im omogućimo lakši proboj na tržištu i time omogućimo stabilnije poslovanje – zaključio je Panovski.

Neki od korisnika istakli su značaj ovih podsticaja i objasnili da samostalno ne bi mogli obezbediti opremu neophodnu za proizvodnju. Dobijena sredstva će, između ostalog, biti utrošena na nabavku komora za čuvanje mesa u preradi suhomesnatih proizvoda, ledomata, kao i opreme za proizvodnju polutvrdih sireva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: