• četvrtak, 13. jun 2024.
Počeli radovi na rekonstrukciji fabrike vode u Beočinu
Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Počeli radovi na rekonstrukciji fabrike vode u Beočinu

22. maj 2024. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je zajedno sa direktorom JKP „Beočin“ Srđanom Stepanovim i rukovodiocem beočinske fabrike vode Đurom Kendlom, radove koji su započeti na rekonstrukciji postrojenja i dogradnje fabrike vode u Beočinu.

Janković je istakla da će ovaj projekat, za koji je Opština Beočin preko Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja obezbedila sredstva u iznosu od 600 miliona dinara, teći u dve faze te da se završetak radova očekuje do kraja 2025. godine.

-Za naše građane ovo je jedan od najvažnijih projekata koji smo pokrenuli jer ozbiljnijih ulaganja u beočinsku fabriku vode praktično da nije ni bilo od njenog osnivanja 1988. godine. Radovi su u dogovorenom roku započeti i u naredne dve godine nas čeka mnogo posla jer nije u pitanju samo rekonstrukcija već i dogradnja postrojenja za prečišćavanje bunarske vode kojom se snabdevaju kako Beočin tako i okolna naselja. Prema projektu je predviđena izgradnja još jednog bunara na dubiin od 110 metara čime će se povećati postojeći kapaciteti snabdevanja domaćinstava u našoj opštini – rekla je Janković.

U fabrici vode navode da će ovaj kapitalni projekat znatno poboljšati uslove rada svih zaposlenih i ono što je najvažnije, usluga snabdevanja građana i kvalitet vode za piće će biti znatno bolji.

U međuvremnu, mole sve korisnike za strpljenje i razumevanje jer zbog izuzetno obimnih radova koji se sprovode na postrojenjima, povremeno može doći do smetnji ili prekida u snabdevanju vodom.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: