• nedelja, 19. maj 2024.
Turistička organizacija Stara Pazova: Muzej u kući Janka Čmelika
Hronika | Stara Pazova
0 Komentara

Turistička organizacija Stara Pazova: Muzej u kući Janka Čmelika

11. april 2024. godine

U Planu rada Turističke organizacije Stara Pazova za ovu godinu, poseban akcenat stavljen je na aktivnosti, koje će biti usmerene na promocije postojećih i novih sadržaja, prirodnih resursa, lokalnih specifičnosti, etnoloških vrednosti, kulturno-istorijske baštine, tradicionalnih manifestacija i aktivnog odmora.

Planirano je da TO i ove, kao i prethodnih godina, radi na promotivnim aktivnostima kroz organizaciju različitih manifestacija, internet prezentacija, angažovanje poznatih ličnosti, bilbord kampanje i posebno nastupima na domaćim i inostranim sajamskim manifestacijama.

Kako stoji u ovogodišnjem Planu, direktna promocija turističkih potencijala opštine Stara Pazova na sajmovima i izložbama uvek je davala dobre rezultate, te su u ovoj godini planirana, osim već ostvarenog nastupa na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, učešća na Međunarodnim sajmovima turizma u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Banja Luci, Ljubljani, Zagrebu i Beču, kao i na drugim domaćim i međunarodnim sajmovima.

Aktivnosti na unapređenju turističke ponude opštine Stara Pazova biće usmerene posebno na unapređenje saradnje sa nosiocima turističke ponude i podizanje nivoa kvaliteta turističkih i ugostiteljskih usluga putem edukacija i drugih akcija, dalju rekonstrukciju i revilatizaciju tradicionalnih manifestacija i izradu novih razvojnih projekata kao i promociju i podsticanje eko i ruralnog turizma.

Konkretno, pripremaju se dodatni sadžaji u obnovljenoj kući narodnog heroja Janka Čmelika u Staroj Pazovi u okviru projekta „Pazova kuća za nas“. Najavljuje se formiranje stalne arheološke postavke vezane za praistorijsku kulturu bronzanog doba u regionu poznatu kao „Belegiška kultura“. Izložba u saradnji sa Zavičajnim muzejom u Rumi bila bi postavljena u Osnovoj školi „Vera Miščević“ u Belegišu.

U Planu je i da bude formiran Gradski muzej Stara Pazova u okviru kuće narodnog heroja Janka Čmelika – navodi se u ovogodišnjem planskom dokumentu TO. Muzej bi bio u okviru Centra za kulturu Stara Pazova.

Pored svega, konstatuje se da prisutnost u medijima i sve vrste promo materijala treba da prati i turistička signalizacija, koja predstavlja jedan od podsistema putokazne signalizacije. Prošle godine urađen je Projekat i saobraćaja i saobraćajne signalizacije za označavanje turističkih odredišta na teritoriji opštine Stara Pazova. Ukoliko se steknu uslovi i obezbede sredstva, ove godine je u planu izrada i postavljanje turističke signalizacije.

B. Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: