• nedelja, 19. maj 2024.
Stanica za animalni otpad između Zasavice i Ravnja
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Stanica za animalni otpad između Zasavice i Ravnja

5. april 2024. godine

Na 35. sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica većinom odborničkih glasova usvojen je i predlog Lokalnog plana upravljanja otpadom u Sremskoj Mitrovici u periodu od 2023. do 2033. godine kojim je kao osnovni cilj predviđeno da se smanje divlje deponije. O predlogu Plana govorio je Dražen Riđošić, načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

-U saradnji sa JKP “Komunalije” trudimo se da održavamo našu životnu sredinu kroz održavanje javnih i zelenih površina, prikupljanjem i odlaganjem otpada. Za nekih 80 odsto smanjili smo divlje deponije otvaranjem Reciklažnog dvorišta gde građani besplatno mogu da odlože kabasti otpad. Na teritoriji Grada na nekoliko lokacija nalaze se plavi, žuti i crveni kontejneri, a građanima je podeljeno oko hiljadu kompostera kako bi reciklirali zeleni otpad. Povećane su količine već probranog otpada pa su JKP “Komunalije” i Regionalna deponija “Srem – Mačva” napravili sporazum o odlaganju istog, koji kasnije ide na tretiranje, reciklažu i dalju upotrebu – istakao je Riđošić.

Načelnik je dodao da su urađene i stanice za animalni otpad na području Laćarka i između Martinaca i Kuzmina i najavio otvaranje treće između Zasavice i Ravnja.

U cilju nam je da podignemo svest građanima da je otpad neophodno odlagati mesta predviđena za to, dešavalo se da u “Orlovom” naselju i “Kamenjaru” pored komunalnog nesavesni pojedinci ostavljaju i animalne ostatke. Uspeli smo da taj problem rešimo sa postavljanjem kamera. U interesu nam je u narednom periodu da uradimo podzemne kontejnere i mobilna ekološka dvorišta koja će obilaziti seoska domaćinstva – najavio je Riđošić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: