• nedelja, 19. maj 2024.
Poštanska marka za pomoć izbeglicama
Društvo
0 Komentara

Poštanska marka za pomoć izbeglicama

16. april 2024. godine

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević prisustvovala je juče promociji distribucije doplatne poštanske marke „KROV 2024”, koja se i ove godine štampa u tiražu od 1.500.000 primeraka u cilju pomoći stambenom zbrinjavanju najugroženijih porodica izbeglih i interno raseljenih lica.

Stanisavljević je na promociji u PTT muzeju u Beogradu podsetila na to da se ova humanitarna akcija sprovodi od 2010. godine i da je do sada iz sredstava prikupljenih prodajom doplatne poštanske marke kupljeno 125 seoskih domaćinstava i zbrinuto isto toliko ugroženih porodica.

Ona je navela da je Komesarijat predložio izdavanje doplatne poštanske marke „KROV 2024” od 15. do 28. aprila ove godine u tiražu od 1.500.000. primeraka, u apoenima od 10 dinara, u cilju podrške rešavanju stambenih potreba najugroženijih porodica izbeglica i interno raseljenih lica koje imaju prebivalište, odnosno boravište u jedinicama lokalne samouprave koje nisu u mogućnosti da reše problem njihovog trajnog zbrinjavanja.

Komesarka je uputila poziv svim zainteresovanim građanima da kupovinom doplatne poštanske marke „KROV 2024” pomognu najugroženije porodice, dodavši da je u planu da se prikupljenim sredstvima kupi do sedam seoskih domaćinstava.

Direktor JP „Pošta Srbije” Zoran Đorđević naglasio je da to preduzeće snažno podržava ovu humanitarnu akciju Vlade Srbije i Komesarijata, pri čemu je izrazio zahvalnost svim građanima koji su joj doprineli od 2010. godine do danas.

Prema njegovim rečima, stambeno zbrinjavanje najugroženijih porodica od vitalnog je značaja za izgradnju održivih i pravednih društava i zajednica.

Đorđević je uputio poziv građanima da i ovoga puta pokažu solidarnost i slanjem bar jedne pošiljke u periodu od 15. do 28. aprila doprinesu uspešnoj realizaciji još jednog ciklusa.

Stanisavljević i Đorđević su nakon promocije zalepili prvu poštansku marku „KROV 2024” na razglednicu koju su simbolično poslali jednoj izbegličkoj porodici koja je, zahvaljujući ovoj humanitarnoj akciji, rešila svoje stambeno pitanje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: