• sreda, 17. april 2024.
Stvoren uslov za produžetak Krajiške ulice
Društvo | Hronika | Stara Pazova | Vesti
0 Komentara

Stvoren uslov za produžetak Krajiške ulice

28. mart 2024. godine

Odbornici SO Stara Pazova na svojoj 40. sednici u ovom sazivu, dali su saglasnost na više rešenja, doneli nekoliko odluka i razmotrili ostala pitanja predložena Dnevnim redom.

Predviđenim redosledom prvo je doneto Rešenje o davanju saglasnosti na raspisivanje konkursa za izbor direktora Narodne biblioteke „Dositej Obradović“, a zatim je prihvaćeno Rešenje o imenovanju članova Upravnog odbora PU „Poletarac“.

U narednoj tački Dnevnog reda prihvaćena je Informacija Odeljenja za privredu o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društava kapitala i drugih oblika organizovanja na koja se primenjuje Zakon o javnim preduzećima, a čiji je osnivač opština Stara Pazova za period od 1. januara do 31. decembra 2023. godine. Radi se o javnim preduzećima Čistoća, Vodovod i kanalizacija, Toplana i Urbanizam.

Skupština opštine donela je i Rešenje kojim se u javnu svojinu opštine Stara Pazova, neposrednom pogodbom, pribavljaju nepokretnosti, odnosno, parcela, koja je, prema Planu generalne regulacije naselja Stara Pazova, namenjena za javnu površinu – produžetak Krajiške ulice na potezu između Goranske i Krajiške i delimično za novu zonu porodičnog stanovanja.

Odbornici su usvojili Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima u opštini Stara Pazova za 2023. godinu i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Stara Pazova za 2024. godinu.

Usvojen je i Izveštaj o radu Opštinskog veća u 2023. godini kao i Početni likvidacioni izveštaj Opštinske stambene agencije.
Na kraju sednice usvojena je i Odluka o izmeni odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova opštinske Izborne komisije opštine Stara Pazova u stalnom sastavu. Na osnovu predloga Odborničke grupe „Udruženi“ razrešena je Željana Đedović (Crnomarković), a u opštinsku Izbornu komisiju imenovana Gordana Momčilović Ilić.

Bez rasprave i sa velikom većinom glasova 35 odbornika, od prisutnih 41, usvojene su odluke, izveštaji i rešenja predloženi u svim tačkama Dnevnog reda, osim poslednje za koju su glasali svi odbornici.

B.Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: