• subota, 20. april 2024.
JAVNI POZIVI DO 19. MARTA: Za izbeglice 14 paketa pomoći
Društvo | Hronika | Stara Pazova | Vesti
0 Komentara

JAVNI POZIVI DO 19. MARTA: Za izbeglice 14 paketa pomoći

13. mart 2024. godine

U toku su dva javna poziva za porodice izbeglih i prognanih, koje su svoje utočište našle na teritoriji opštine Stara Pazova.

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći namenjene za ekonomsko osnaživanje porodica izbeglica, imenovana od strane predsednika opštine Stara Pazova, raspisala je Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći za ekonomsko osnaživanje porodica izbeglica na teritoriji opštine Stara Pazova.

Kako stoji u tekstu Javnog poziva, radi se o 14 paketa pomoći za osnaživanje izbeglica kroz nabavku i pribavljanje manjih poljoprivrednih mašina i opreme ili osnovnog stada za započinjanje poljoprivredne delatnosti. Sredstva mogu biti upotrebljena i za nabavku alata i opreme za obavljanje zanatskih usluga.

Pomoć se dodeljuje kao jednokratna i bespovratna i odbrava se u robi ili materijalu u maksimalnom iznosu od 250 hiljada dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Komisija za izbor korisnika za dodelu pomoći namenjene za ekonomsko osnaživanje porodica interno raseljenih lica, raspisala je Javni poziv za izbor korisnika za dodelu pomoći interno raseljenim licima, dok su u raseljeništvu, kroz dodelu pomoći za pokretanje i razvoj dohodovnih aktivnosti.

U pitanju je 10 paketa jednokratne i bespovratne pomoći u robi i materijalu za poboljšanje uslova života porodica u raseljeništvu, kroz dodelu pomoći za pokretanje, razvoj i unapređenje dohodovnih aktivnosti u poljoprivrednoj, zanatskoj, uslužnoj ili drugim delatnostima.

Maksimalni iznos pomoći je 250 hiljada dinara po porodičnom domaćinstvu korisnika.

Kompletne informacije o uslovima za izbor korisnika i potrebnoj dokumentaciji za podnošenje prijave nalaze se na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Stara Pazova.

Za oba javna poziva za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom rok je 19. mart.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: