• subota, 27. april 2024.
Izložba slika Dragane Ugrešić i Gordane Bajić
Kultura | Vesti | Šid
0 Komentara

Izložba slika Dragane Ugrešić i Gordane Bajić

7. mart 2024. godine

U Moroviću je proteklog vikenda održana izložba slika Dragane Ugrešić i Gordane Bajić iz Šida. Unikatan stil, pravo umeće i vedre boje nikog nisu ostavili ravnodušnim. Prisutni su se po nekoliko puta vraćali da pogledaju slike, a ambijent opremljen u etno stilu za ovaj događaj uredio je Dragan Torbica, Draganin ponosni ujak iz Morovića.

Dragana je odrasla u Moroviću, dok je srcem pošla za Grčanca Zorana Ugrešića, te danas živi i stvara u Šidu, kao ponosna popadija. Njoj je ovo do sada treća vrlo uspešna izložba za kratko vreme. Prva zajednička izložba sa Gordanom Bajić i Ljiljanom Šolaja, održana je u avgustu prošle godine u Muzeju naivne umetnosti “Ilijanum” pod nazivom “Iliji s ljubavlju”, dok je druga samostalna bila u oktobru u Etno postavci “Filip Višnjić” u Višnjićevu.

Gordana Bajić je već poznata sugrađanima po svojim slikama. Završila je umetničku školu i svoj talenat iskoristila je i u dizajniranju, takoreći spojila je lepo i korisno. Kako ona voli da kaže, sve oko nje je umetnost kojoj uvek teži, ne krije se samo u slikama. Inspiracija je svuda, u prirodi, u ljudima, u događajima…

Ove dve umetnice predstavljaju pravu stranu nežne ženske figure u svetu gde odavno vlada grubost ubrzanog načina života. Njihova dela plene umirujućim porukama gde preovladava borba za neprolaznim, gde se spajaju priroda i čovek, duhovno i svevišnje, želje i realnost, boja i platno.

S. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: