• četvrtak, 18. april 2024.
Dobrovoljni vatrogasci brinu jedni o drugima
Društvo
0 Komentara

Dobrovoljni vatrogasci brinu jedni o drugima

13. mart 2024. godine

Trenutno najveća dva dobrovoljna vatrogasna društva u Sremu, DVD Nikinci i DVD Kupinovo, aktivno rade i na uspostavljanju saradnje i pružanju pomoći drugim društvima na području okruga, kako bi tradicija ovog plemenitog poziva u potpunosti ponovo zaživela u našim krajevima.

S tim u vezi, ovih dana, u prisustvu predsednika Vatrogasnog saveza Vojvodine Siniše Šavije i koordinatora dobrovoljnih vatrogasnih društava Srema, Nikinčanina Mileta Bunčića, vatrogasci iz Nikinaca i Kupinova ustupili su preko potrebnu vatrogasnu opremu kolegama iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sot.

Kako ističe Bunčić, ovakve akcije su od izuzetne važnosti kada je reč o afirmaciji obnove dobrovoljnih vatrogasnih društava.

– Neophodno je da jedni drugima priskačemo u pomoć kad god je to potrebno. Naš cilj je da građani, posebno u selima koja su udaljena od redovnih vatrogasnih stanica, budu bezbedni, a dobrovoljne vatrogasne jedinice su od ključnog značaja u gašenju požara i hvatanju u koštac sa drugim vanrednim situacijama odmah i na licu mesta. Drago mi je ako su kolege iz Sota na ovaj način dobile vetar u leđa i siguran sam da će svojim komšijama dati dobar primer, kako bi se i njihovo društvo podmladilo i obezbedilo opstanak – kaže Mile Bunčić.

Između ostalog, dobrovoljni vatrogasci su prilično aktivni u svojim selima i u drugim segmentima života. Nikinčani su, tako, osim redovnih radionica koje organizuju sa mališanima, za svoj podmladak organizovali dodelu paketića i doček Nove godine, dok su ovih dana uzeli učešće i u radnoj akciji uređenja manastira Prohor Pčinjski. Takođe, pripadnici DVD Nikinci, u saradnji sa Opštinom Ruma, preuzeli su odgovornost za redovno zalivanje novoformiranog drvoreda između svog sela i Hrtkovaca.

N. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: