• subota, 20. april 2024.
40 miliona za rekonstrukciju Kulturnog centra
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

40 miliona za rekonstrukciju Kulturnog centra

18. mart 2024. godine

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović potpisao je 15. marta, u Čačku, ugovore o dodeli sredstava sa predstavnicima 27 lokalnih samouprava iz cele Srbije.

Obraćajući se čelnicima lokalnih samouprava, ministar Martinović je istakao da zna koliko su energije, požrtvovanja i samopregora uložili da njihove opštine i gradovi budu bolje mesto za život nego pre 10 ili 15 godina.

-Naš budžetski fond za ovu godinu je bio 410 miliona dinara. Iz budžetskog fonda sredstva će dobiti 27 opština i gradova, za ukupno 29 projekata. Od toga će 20 jedinica lokalne samouprave dobiti više od 360 miliona dinara za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta, javne uprave, komunalnoj infrastrukturi i javnim površinama. Sedam opština i gradova dobiće više od 40 miliona dinara za nabavku i podršku u korišćenju savremenih tehnologija, što će omogućiti uvođenje eUprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi. Jedna lokalna samouprava biće podržana sa više od četiri miliona dinara u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija, i jedna opština dobiće više od milion dinara za projekat koji doprinosi preventivnoj zaštiti objekata, imovine i građana od nepogoda – rekao je Martinović i istakao da na ovaj način Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pokazuje da je bilo, i da ostaje i dalje, pouzdan partner i oslonac svima koji vode opštine i gradove u Republici Srbiji.

Ugovor vredan preko 40 miliona dinara u ime pećinačke lokalne samouprave potpisao je predsednik opštine Siniša Đokić, a sredstva su namenjena unutrašnjoj rekonstrukciji objekta Kulturnog centra Pećinci.

-Prethodnih godina završena je spoljna rekonstrukcija Kulturnog centra, a završetkom i unutrašnje rekonstrukcije centralna ustanova kulture u našoj opštini dobiće potpuno novo lice kakvo i zaslužuje i kakvo zaslužuju sva naša deca i mladi koji u ovoj ustanovi razvijaju svoje talente i svoju kreativnost. Ovako ozbiljnih ulaganja u Kulturni centar nije bilo od kada je izgrađen sedamdesetih godina prošlog veka – izjavio je predsednik Đokić.

On je podsetio da je zahvaljujući podršci Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave prošle godine kompletno rekonstruisana zgrada osnovne škole u Brestaču i izrazio uverenje da će i u budućnosti Ministarstvo imati razumevanja za potrebe građana pećinačke opštine.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: