• četvrtak, 29. februar 2024.
Za podršku programima Crvenog krsta 1,2 miliona dinara
Društvo | Hronika | Beočin
0 Komentara

Za podršku programima Crvenog krsta 1,2 miliona dinara

8. februar 2024. godine

Opština Beočin je za podršku radu Crvenom krstu u 2024. godini uvećala sredstva za 50 odsto i opredelila iz svog budžeta 1,2 miliona dinara.

-Tradicionalno dobru saradnju sa Crvenim krstom nastavljamo i u ovoj godini a u želji da još više podržimo rad ove organizacije i njihove programe učinimo građanima dostupnijim, sredstva su povećana sa 800 hiljada na 1,2 miliona dinara – rekla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je povodom obeležavanja 148 godina od osnivanja Crvenog krsta u Srbiji posetila Crveni krst u Beočinu.

Janković se tom prilikom sastala sa sekretarom Crvenog krsta Draganom Brankovićem sa kojim je razgovarala o nastavku saradnje i programima koji su u planu za ovu godinu.

-Naš Crveni krst aktivno sprovodi oko 30 akcija i društvenih kampanja na godišnjem nivou a brojne od njih realizuju se upravo u saradnji sa Opštinom Beočin kao našim pouzdanim partnerom. Povećanje budžetskih sredstava je prvi put u ovako značajnom iznosu i veoma smo zahvalni na podršci – rekao je sekretar Crvenog krsta Beočin Dragan Branković i dodao da će sredstva između ostalog, biti namenjena i nabavci opreme za volontere kao i programima koji dodatno afirmišu akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u Beočinu.

Sa željom da obraduje najvrednije volontere našeg Crvenog krsta, Sportski centar Beočin je pripremio i poklon kartice za besplatno godišnje korišćenje teretane.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: