• utorak, 23. april 2024.
Pokloničko putovanje učenika veronauke Mitrovačke gimnazije
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Pokloničko putovanje učenika veronauke Mitrovačke gimnazije

21. februar 2024. godine

Sremskomitrovačka omladina, učenici Mitrovačke gimnazije koji pohađaju pravoslavnu veronauku su od 15. do 18. februara na sretenjskom raspustu pohodili pokloničko i misionarsko putovanje ka svetinjama vranjske eparhije i Ohrida.

Njih stotinudvadeset sa svojim veroučiteljem đakonom Stefanom Nedićem i profesorima poklonili su se velikim svetinjama Sv. Prohora Pčinjskog, Sv Klimenta, Sv. Nauma, Presvete Bogorodice Perivlepte, Sv. Jovana Kaneo, Bigorskog manastira, manastira Rajčice i najznačajnijih znamenitosti grada Skoplja.

-Izuzetno je važno da su srednjoškolci odlučili da slobodne dane, mini raspusta oko državnog praznika Sretenja Gospodnjeg, provedu u pravoslavnim svetinjama i borave na ohridskom jezeru, gde su bili smešteni. Izuzetno ljubazni domaćini, igumani manastira i bratija decu su dočekali sa puno ljubavi i radosti iskrenih zagrljaja i topline svetinja. Putovanje je organizovano sa blagoslovom Episkopa sremskog Vasilija, a organizaciju putovanja sprovela je poklonička agencija “Pellegrini travel” iz Nove Pazove.
Čast je i obaveza profesora, učitelja i nastavnika da mlade naraštaje usmeravaju ka molitvenim zastupništvima stubova Pravoslavlja, hrišćanske kulture i tradicije koju baštine svetinje- stožeri umetnosti, verskog i svakog drugog identiteta – rekao je o putovanju đakon Stefan Nedić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: