• četvrtak, 29. februar 2024.
Nova investicija u Pazovi, položen kamen temeljac
Društvo | Ekonomija | Stara Pazova
0 Komentara

Nova investicija u Pazovi, položen kamen temeljac

2. februar 2024. godine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije “Muehlbauer Group” u Staroj Pazovi i istakao da dolazak nemačkog giganta ne znači samo veliku investiciju u Srbiji, već i najmoderniju tehnologiju i nova radna mesta.

On je naglasio da je Nemačka prvi spoljnotrgovinski partner naše zemlje i da je vrednost trgovinske razmene između Srbije i Nemačke devet milijardi evra.

-Preko 80 hiljada ljudi danas radi u nemačkim kompanijama. Kada sam postao predsednik Vlade, u Srbiji je u nemačkim kompanijama radilo 17 hiljada ljudi. Mislim da je to pokazatelj velikih stvari koje smo napravili, istakao je predsednik i dodao da ćemo nastaviti da jačamo ekonomske odnose sa Nemačkom, ali i da očekuje da kompanija Muehlbauer nastavi ulaganja u Srbiju, istakavši da je u pitanju tehnološki gigant koji proizvodi čipove i za Ilona Maska i druge poznate kompanije u svetu.

Vučić je posebno zahvalio ambasadorki Nemačke Anke Konrad na izuzetnoj saradnji koju Srbija ima sa Saveznom Republikom Nemačkom.

-Verujem da su pred nama još mnogo veći projekti. Na osnovu razgovora koje sam imao u Davosu, očekujem da u narednom periodu uradimo još mnogo toga od obostranog interesa za Srbiju i Nemačku, ali i za celu Evropu, jer će cela Evropa morati da brine i o čipovima i bezbednosnim izazovima, istakao je predsednik Vučić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: