• sreda, 21. februar 2024.
“Svet bez rata, deca govore”
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

“Svet bez rata, deca govore”

30. januar 2024. godine

U Etno postavci “Filip Višnjić” u Višnjićevu promovisan je Zbornik “Svet bez rata, deca govore” nagrađenih literarnih radova učenika viših razreda osnovnih škola i učenika srednjih škola, pristiglim na istoimeni konkurs Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Šid”.

Ovaj Zbornik štampali su Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Šid” i OO SUBNOR Šid, uz pomoć i finansijsku podrsku Opštine Šid.

Svečanoj promociji prisustvovali su predsednik SO Šid Tihomir Stamenković, pomoćnik direktora Ruskog centra za nauku i kulturu Ruski dom iz Beograda Georgije Engelhardt, predsednica Udruženja građana “Slavjanoserbija” iz Beograda i brojni meštani Višnjićeva, članovi Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Šid” kao i drugi partneri i saradnici koji su pomogli u realizaciji literarnog konkursa. Njim su tom prilikom dodeljene zahvalnice.

Stihove iz Zbirke govorili su učenici OŠ “Filip Višnjić” iz Višnjićeva, a u umetničkom programu su učestvovali kamerna pevačka grupa OŠ “Filip Višnjić” i solista na tradicionalnim instrumentima Dušan Đukić.

Svečanu promociju organizovali su Udruženje srpsko-ruskog prijateljstva “Šid” i OO SUBNOR Šid, u saradnji sa MZ Višnjićevo, Udruženjem žena “Filip Višnjić” i OŠ “Filip Višnjić” iz Višnjićeva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: