• četvrtak, 29. februar 2024.
Rekordan broj stonotenisera na Božićnom humanitarnom turniru
Sport
0 Komentara

Rekordan broj stonotenisera na Božićnom humanitarnom turniru

17. januar 2024. godine

Tradicionalno i ove godine STK Podrinje organizovalo je Božićni humanitarni turnir u stonom tenisu u pojedinačnoj kategoriji koji je imao i međunarodni karakter uz učešće 145 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Severne Makedonije.

Turnir se organizuje već sedam godina, a od pre tri godine ova Božićna manifestacija podignuta je na viši nivo.

-Ovogodišnjim turnirom smo se probili u sam vrh događaja ovog tipa po kvalitetu i masovnosti na celom Balkanu. Imali smo 145 prijava, a sve zahvaljujući našem sugrađaninu Živanu Jovanoviću koji je pozvao tolike igrače i koji ide godišnje na preko 20 turnira na području bivše Jugoslavije. Izuzetnu zahvalnost dugujemo direktorki Mitrovačke gimnazije Mirjani Đorđević koja nam je izašla u susret i ustupila salu na korišćenje. Turnir je imao i humanitarni karakter zato što smo skupljali novac za našu sugrađanku Aleksandru Dinić, a sakupljeno je preko 30 hiljada dinara humanitarne pomoći – navode organizatori.

Turnir se igrao u pet kategorija Apsolutna, zatim 35-49 godina, kategorija 50-59 godina, kategorija 60-69 godina i kategorija 70+. Igralo se po grupama, pa zatim po kup sistemu na ispadanje dok se nisu dobili pobednici svih kategorija.

Plasman po kategorijama je sledeći.

Apslolutna 

1.Tomislav Biber (Vinkovci)
2.Nikola Andrić (Šabac)
3.Siniša Josić (Stapar) i Ognjen Jelenić (Aranđelovac)

Kategorija 35-49 godina

1.Predrag Resavac (Smederevo)
2.Tomislav Biber (Vinkovci)
3.Ognjen Jelenić i Dragan Terzić (Aranđelovac)

Kategorija 50-59 godina

1.Ivica Stanković (Kragujevac)
2.Slaviša Milenković (Šabac)
3.Vlada Čupić (Mačvanska Mitrovice) i Ljubiša Milošević (Beograd)

Kategorija 60-69 godina

1.Željko Basarić (Beograd)
2.Goran Stevanović (Vukovar)
3.Slobodan Balović (Sombor) i Mladen Kosanović (Vukovar)

Kategorija 70+

1.Dragan Pjevač (Novi Sad)
2.Tomislav Ćutuk (Osijek)
3.Slađan Svrzić (Beograd) i Predrag Ilić

-Drago mi je da je turnir uspeo da su svi učesnici zadovoljni, otišli puni uspomena iz našeg grada i da smo turnir podigli u sam vrh po kvalitetu i masovnosti u vrlo kratkom vremenu – rekao je predsednik STK Podrinje Radovan Kovačević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: