• nedelja, 25. februar 2024.
Nepažnja dovodi do požara
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Nepažnja dovodi do požara

17. januar 2024. godine

Period od početka, pa sve do kraja grejne sezone, karakteriše povećan broj požara na građevinskim objektima, s tim u vezi apel građanima uputio je Vladimir Drmanović, komandir vatrogasne čete Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima Drmanovića, od početka grejne sezone do sada vatrogasno – spasilačke jedinice na teritoriji Srema intervenisale su 55 puta na građevinskim objektima. Kao uzroke koji dovode do požara komandir je naveo neispravne ili neočišćene dimnjake, nepažnju prilikom loženja peći na čvrsta goriva, ostavljanje uključenih grejalica bez nadzora, ostavljanje odeće ili drugih zapaljivih predmeta u blizini peći ili grejalica, preopterećenje elektro instalacija ili neispravne električne uređaje. Svi ovi uzroci mogu se svrstati u ljudski faktor, odnosno nepažnju ili nemar.

– Ministartvo unutrašnjih poslova Sektor za vanredne situacije apeluje na sve građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i svojim komšijama, te da provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, da ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, da ne opterećuju elektroinstalacije, da udalje nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela – rekao je Drmanović.

Komandir je takođe apelovao na građane da ne odlažu pepeo u plastične kontejnere u blizini gorivog materijala, ne ostavljaju malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom, kao i da isključe električne uređaje kada izlaze iz kuće

– U slučaju da primete požar u građevinskom objektu apelujemo na građane da odmah o tome obaveste vatrogasno spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete nadležnih lica – poručio je Drmanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: