• nedelja, 25. februar 2024.
KOMŠIJA PIŠE: U pripremi Uzornik “Naša Inđija”
Društvo | Komšija piše
0 Komentara

KOMŠIJA PIŠE: U pripremi Uzornik “Naša Inđija”

13. januar 2024. godine

Vreme je da Inđija dobije veći kulturni, prosvetni i naučni značaj u okviru šire društvene zajednice, kao jedna od ekonomski razvijenijih opština u Srbiji. Shodno tome, otpočinje rad na monografiji, leksikonu pod nazivom Uzornik “Naša Inđija”. U njemu će biti predočeno sve vredno što je Inđija imala i što ima, a treba da se spomene i da ostane za budućnost kao svedočanstvo našeg civilizacijskog bitisanja na ovim prostorima.

Ovo je novi projekat Zavičajnog društva “Đorđe Vojnović” o kojem su govorili profesori Leposava Radojević, Nataša Kosanović i Simo Potkonjak.

Istakli su da će svaka uzorna porodica, pojedinac, grupa, tim, kolektiv, društvo… biti predstavljeni sa relevantnim podacima koji treba da iskažu sve ono najvažnije, a istovremeno predstavlja vredan dokument, koji Inđiji daje mesto koje zaslužuje.

Blagovremeno će svaka porodica u Inđiji dobiti upitnik koji će poslužiti Uzorniku za kompletiranje podataka o znamenitim ličnostima našeg mesta. Na taj način se pruža prilika svakom pojedincu da bude zastupljen i nezaobiđen u Uzorniku.

Planirane su tri knjige “Naše Inđije”, a njihovo izdavanje podržaće Opštine Inđija.

N. K.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: