• sreda, 21. februar 2024.
Poklon od 50.000 dinara za 37 mladih bračnih parova
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Poklon od 50.000 dinara za 37 mladih bračnih parova

6. decembar 2023. godine

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je juče, zajedno sa predsednikom Saveta mesne zajednice Donji Tovarnik Milanom Aleksićem, mladom bračnom paru Jelenku i Katarini Gordić iz ovog naselja jednokratni novčani dodatak za bračne parove u iznosu od 50.000 dinara.

Predsednik Đokić je tom prilikom podsetio da je pećinačka lokalna samouprava od ove godine uvela ovu meru podrške porodici i mladim bračnim parovima, kao i da će u ovoj podeli po 50.000 dinara dobiti 37 bračnih parova koji su brak zaključili u periodu od 1. avgusta do 30. novembra ove godine, a da je ukupno u ovoj godini zaključeno 83 braka.

-Opština Pećinci je jedna od industrijski najrazvijenih opština na teritoriji Republike Srbije i mi na ovaj način pokušavamo da naše mlade bračne parove zadržimo da ostanu da žive i rade na teritoriji svoje opštine. Trudimo se da u svim segmentima infrastrukturno opremimo našu opštinu, da im omogućimo najbolje uslove za život. Takođe, druga važna mera podrške porodici je pomoć za novorođenčad u iznosu od 40.000 dinara koju sprovodimo već duži niz godina, sa kojom nastavljamo i u idućoj godini. Od Nove godine za svu decu sa teritorije opštine Pećinci vrtić će biti besplatan. Brinemo o deci i kada krenu u školu. Ove godine smo finansirali udžbenike za decu od prvog do petog razreda, a od naredne školske godine finansiraćemo udžbenike za svu decu od prvog do osmog razreda, tako da će sva deca koja pohađaju osmogodišnju školu u našoj opštini imati besplatne udžbenike – naglasio je predsednik Đokić.

Jelenko i Katarina zaključili su brak 15. oktobra ove godine. Oboje iz Donjeg Tovarnika, odlučili su da tu i ostanu i zasnuju svoju porodicu, jer kako nam je rekla Katarina, u svom mestu i u svojoj opštini, imaju najbolje uslove za život.

-Ovo je jako lep gest Opštine Pećinci što na ovakav način podržava nas mlade i pruža nam podršku – izjavila je Katarina, i sa osmehom dodala da već početkom aprila naredne godine očekuju svoju prvu bebu.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: