• četvrtak, 29. februar 2024.
Kuzminac Milenko Babić najbolji student veterine
Reportaža | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Kuzminac Milenko Babić najbolji student veterine

23. decembar 2023. godine

U Rektoratu Univerziteta u Beogradu prilikom održavanja ceremonije pod nazivom „Student generacije“ i istovremenog obeležavanja 215 godina od osnivanja Univerziteta, saradnik Instituta za higijenu i tehnologiju mesa, Milenko Babić dobio je Povelju za izuzetna dostignuća tokom studiranja.

Tom prilikom je proglašen i najboljim studentom generacije sa Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu, kojeg je 2022. godine završio sa prosekom 9,92.

-Diplomirao sam na Fakultetu Veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu prvi u svojoj generaciji u junu prošle godine kao student sa najboljim prosekom koji je bio 9,92, odnosno od 64 položena ispita na 61 ispitu sam dobio desetku. Iz tog razloga za Dan Univerziteta rektorata u Beogradu dodeljena mi je povelja za izuzetna dostignuća tokom studiranja. Dugo godina sam bio stipendista Grada Sremska Mitrovica, a tokom svog školovanja proveo sam određeno vreme na Univerzitetu Veterinarske medicine u Budimpešti. Iste godine kada sam diplomirao upisao sam doktorske studije na Fakultetu Veterinarske medicine i postao sam stipendista Ministarstva nauke i obrazovanja. Prvu godinu doktorskih sam završio sa prosekom 10 i tada sam počeo da radim na Institutu za higijenu i tehnologiju mesa koji je najprestižnija ustanova kako kod nas tako i u celom regionu za istraživanje i kontrolu svih vrsta namirnica sa velikim brojem doktora nauka iz različitih oblasti tehnologije i higijene hrane kako za ljudsku tako i za animalnu namenu. Trenutno se bavim naučnim radom koji je usko povezan sa kvalitetom i bezbednosti hrane– kaže Milenko Babić, iz Kuzmina i dodaje da je nedavno bio na stručnom usavršavanju u Holandiji iz oblasti bezbednosti hrane koje je organizovala EU.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: