• nedelja, 25. februar 2024.
10.000 za svakog srednjoškolca
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

10.000 za svakog srednjoškolca

4. decembar 2023. godine

Na sednici Skupštine opštine Pećinci, održanoj 1. decembra, odbornici pećinačkog parlamenta su odlučivali po samo jednoj tački. Oni su jednoglasno doneli Odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednje škole na teritoriji opštine Pećinci.

Odluka je doneta na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije da se učenicima srednjih škola, koji su državljani Republike Srbije, isplati jednokratna novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Novčana pomoć, za koju će sredstva Opštini Pećinci preneti Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, biće uplaćena na račun otvoren kod poslovne banke: jednog od roditelja maloletnog, odnosno punoletnog učenika; jednog od roditelja u slučajevima kada samostalno vrši roditeljsko pravo; staratelja u slučajevima kada je pravnosnažnom odlukom organa starateljstva postavljen za staratelja deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć; hranitelja u slučajevima kada je pravnosnažnom odlukom organa starateljstva zasnovano hraniteljstvo deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć ili punoletnog učenika ukoliko poseduje račun.

Kako je precizirano ovom odlukom, srednja škola je u obavezi da pobrojanim korisnicima dostavi obrazac za uplatu novčane pomoći i da po popunjavanju obrazac dostavi nadležnom organu opštinske uprave.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: