• subota, 2. mart 2024.
Sremačko veče ugrejalo srca publike
Društvo | Zabava | Hronika | Pećinci
0 Komentara

Sremačko veče ugrejalo srca publike

29. novembar 2023. godine

Veče inspirisano Sremom, Sremcima i svemu onome što čini naš Srem, održano je u nedelju, 26. novembra, u Domu kulture u Šimanovcima, u organizaciji Saveta mesne zajednice ovog naselja, Udruženja žena „Šimanovčanke“ i Kulturnog centra Pećinci, pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci. Brojna publika, među kojima su bili i zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić i direktorka šimanovačke osnovne škole „Dušan Jerković Uča“ Živka Mihić, bila je u prilici da preko dva sata uživa u muzici i priči o Sremu.

Kako nam je rekao Aleksandar Mandić, predsednik Saveta MZ Šimanovci i pokrajinski poslanik, na radost meštana ovog naselja, ali i svih stanovnika pećinačke opštine, pre osam godina, članice UŽ Šimanovčanke pokrenule su inicijativu za organizovanje ovakve jedne večeri.

„Naravno naša Mesna zajednica je uz podršku Opštine Pećinci odmah prihvatila ovu inicijativu, i evo sada posle 8 godina Sremačke večeri polako prerastaju u tradicionalnu manifestaciju. Trudimo se da svake godine sa programom idemo stepenik više, a ove godine centralni deo večeri zauzela je monodrama „Srem naša kuća“ u izvođenju sremskomitrovačkog glumca Vladimira Balašćaka, koja na jedan šaljiv način dotiče sve društvene pojave kroz svakodnevni život u Sremu. Preko dva sata smeha i muzike ugrejalo je srca publike, što mi je posebno drago“ – rekao nam je Mandić.

Članice UŽ Šimanovčanke potrudile su se i ove godine da se svi gosti i izvođači osećaju baš kao kod kuće, a Dušica Milošević predsednica ovog udruženja podseća da je organizovati ovakvu jednu manifestaciju, a samim tim i biti deo nje, pravo zadovoljstvo.

„Presrećne smo kada smo videle prepunu salu našeg doma kulture i kada smo videle osmeh na licima publike, naših sugrađana i gostiju iz drugih naselja naše opštine. S obzirom da manifestaciju organizujemo već osmu godinu zaredom ovakvo veče je znak da nešto radimo dobro“ – kazala je Milošević i posebno se zahvalila udruženjima žena „Sremica“ iz Pećinaca, „Majka Angelina“ iz Kupinova i „Veselice“ iz Deča na podršci i saradnji koju imaju.

Prigodnu duhovitu besedu o Sremu, Sremcima, ali i Šimanovcima na početku manifestacije govorio je Šimanovčanin Aleksandar Saša Đorđević. Tokom večeri nastupila je i Merima Radivojević član dramske sekcije pećinačkog KC koja je izvela odlomak iz knjige Divani sa šora Đoke Filipovića, a sremačko veče upotpunjeno je muzikom sremačkih tamburaša – ansambl Tajna iz Rume i igarama iz Srema u izvođenju DNNT „Iskon veterani“ iz Šimanovaca.

Pored toga što su se članice Šimanovčanki potrudile da ambijent doma kulture izgleda baš kao pravi sremački kutak uz neizostavne kiflice za sve prisutne, u nastavku večeri za sve učesnike manifestacije pripremile su pravu sremačku večeru u prostorijama svog udruženja – Sremačkom etno kutku.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: