• utorak, 28. novembar 2023.
Sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica
Društvo | Ekonomija | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica

21. novembar 2023. godine

U Palati Srbija u Beogradu potpisan je ugovor o saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Opštine Beočin o dodeli sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji beočinske opštine.

Za ove namene izdvojeno je ukupno tri miliona dinara od čega je prema konkursu Komesarijata za izbeglice i migracije, iz republičkog budžeta opredeljeno 2,7 miliona dinara dok je učešće Opštine Beočin 300.000 dinara.

Potpisnik ugovora bio je pomoćnik predsednice opštine Beočin Goran Pekez.

Zahvaljujući ovim sredstvima lokalna samouprava će imati mogućnost finansijski da podrži 12 izbegličkih porodica kroz nabavku neophodnih manjih poljoprivrednih mašina i opreme ili osnovnog stada za započinjanje poljoprivredne delatnosti, kao i alata i opreme za obavljanje zanatskih usluga.

Iznos koji će se po sprovedenom konkursu na teritoriji opštine Beočin dodeljivati je do 250 hiljada dinara po porodičnom domaćinstvu.

foto: Opština Beočin, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: