• četvrtak, 29. februar 2024.
PRVACI EVROPE U ŠAHU: Pazovčanin junak finala
Vesti
0 Komentara

PRVACI EVROPE U ŠAHU: Pazovčanin junak finala

23. novembar 2023. godine

U utorak ujutru društvene mreže je zapalila vest da je posle više decenija Srbija postala prvak Evrope u šahu. Istorijski uspeh Srbije sjajnim igračima i rukovodstvu čestitaju prijatelji i kolege.

„Profesionalci, fajterskog mentaliteta, od prvog dana su delovali kao šampionska ekipa iako nisu bili ni u prvih deset po startnom rejtingu“ – kaže poštovalac iz Bara.

Uz sve čestitke celom timu Dragan Živić, stručni saradnik za šah, piše:

„San sanjan decenijama postao je java, nakon pobede nad ekipom Grčke od 3-1, u pravom trileru. Junak je GM Aleksandar Inđić, koji je preokretom doneo pobedu!“

Sa 17 godina je bio najmlađi velemajstor u Srbiji, trenutno je četvorostruki prvak države, odrastao je i živi u Staroj Pazovi. Šah je naučio u kući, ističe da je i otac internacionalni majstor. Pored učešća i velikih uspeha na svetski poznatim turnirima, rado se odaziva i učestvuje na lokalnim manifestacijama. Promoviše šah na najbolji način i stremi najvišim ciljevima. Evropsko zlato je već osvojeno.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: