• nedelja, 3. decembar 2023.
OŠ “Jovan Grčić Milenko” proslavila Dan škole
Hronika | Beočin
0 Komentara

OŠ “Jovan Grčić Milenko” proslavila Dan škole

16. novembar 2023. godine

Osnovna škola „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina proslavila je 15. novembra svoj Dan škole svečanim programom priređenim u čast poznatog lirskog pesnika Jovana Grčića Milenka po kome je i dobila naziv.

U priredbi održanoj u školskom amfitetaru, učenici viših i nižih razreda su kroz recitacije, pesmu i igru publici predstavili jedinstvenu priču o životu, ljubavi i stvaralaštvu „fruškogorskog slavuja“ Jovana Grčića Milenka, a na sceni su im podršku pružili i folklorni ansambl kao i tamburaški orkestar najstarijeg beočinskog kulturno-umetničkog društva „Brile“.

U svom obraćanju učenicima, kolegama i gostima, direktor škole Dragan Mitić zahvalio se svima na saradnji i podršci a umesto govora pročitao je stihove koje je lično napisao posvetivši ih beočinskoj školi i članovima svog kolektiva.

Svečanosti je prisustvovala predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je direktoru škole, njegovim saradnicima, učenicima i svim zaposlenima uputila izraze lične podrške i u ime Opštine Beočin čestitala Dan škole.

-Sa željom da se dobra saradnja Opštine Beočin i Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ i u budućnosti nastavi i da realizujemo sve projekte i ulaganja koje smo sa puno pažnje i volje u poslednjih godinu dana zajednički pokrenuli, čestitam svima Dan škole – istakla je Janković.

Iako se dugi niz godina, Dan škole u Beočinu obeležavao 29. maja, na dan kada je 1875. godine preminuo poznati srpski pesnik, na jednom Nastavničkom veću održanom 2015. godine izglasana je promena i odlučeno je da se za Dan škole izabere 15. novembar – kao datum kada je 1846. godine u Čereviću rođen Jovan Grčić Milenko.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: