• utorak, 21. maj 2024.
Pet investicija vrednih 93,6 miliona
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Pet investicija vrednih 93,6 miliona

8. april 2024. godine

Rebalansom opštinskog budžeta, koji su odbornici Skupštine opštine Pećinci usvojili na sednici održanoj 5. aprila, omogućena je realizacija pet investicija iz različitih oblasti, ukupne vrednosti 93.6 miliona dInara.

Kako je obrazložio pomoćnik predsednika opštine Pećinci Dejan Živanović, u otvaranje i opremanje Jedinstvenog upravnog mesta u Opštinskoj upravi opštine Pećinci biće uloženo nešto više od 8 miliona dinara. Za ovu investiciju, koja će građanima omogućiti da na jednom mestu podnesu sve svoje zahteve i mnogo brže i jednostavnije ostvaruju svoja prava, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo je 7,35 miliona, dok je učešće Opštine 735.000 dinara.

„Za kompletnu rekonstrukciju unutrašnjosti Kulturnog centra Pećinci opredeljeno je više od 40 miliona dinara, a ova investicija će našu centralnu ustanovu kulture pretvoriti u savremeni objekat koji će pružati idealne uslove za realizaciju kulturnih događaja, tim pre što je ovo prvo ozbiljno ulaganje u unutrašnje uređenje Kulturnog centra od sedamdesetih godina prošlog veka, kada je ovaj objekat izgrađen“ – izjavio je Živanović.

Za kompletno opremanje vrtića u Obrežu, po završenoj rekonstrukciji i dogradnji objekta, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju izdvojilo je 10 miliona dinara, a pećinačka lokalna samouprava dodatnih 6,6 miliona.

Komunalne usluge na teritoriji naše opštine biće u velikoj meri unapređene kupovinom novog kamiona za odnošenje smeća, za koji je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dodelio 15 miliona, dok će Opština Pećinci u ovoj investiciji učestvovati sa 9 miliona dinara.

Uklanjanje i sanaciju divlje deponije u Subotištu sufinansiraju Ministarstvo zaštite životne sredine i pećinačka lokalna samouprava sa ukupno pet miliona dinara, od kojih je Ministarstvo izdvojilo tri, a Opština dva miliona dinara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: