• sreda, 21. februar 2024.
Izdat rekordan broj građevinskih dozvola
Društvo | Ekonomija | Vesti | Inđija
0 Komentara

Izdat rekordan broj građevinskih dozvola

30. novembar 2023. godine

Opštinsko Odeljenje za urbanizam u Inđiji u prvih deset meseci ove godine izdalo je veći broj građevinskih dozvola i lokacijskih uslova investitorima nego što je to bio slučaj u prethodne dve godine.

Po osnovu obračuna doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta, u opštinsku kasu svake godine slije se oko 20 miliona dinara više, što je pokazatelj razvojnog trenda u oblasti građevinarstva u opštini Inđija.
Od 22 miliona dinara koliko je po tom osnovu prihodovano 2020. godine, u ovoj godini u prvih deset meseci realizovano je više od 70 miliona dinara doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.
Samo u poslednjih mesec dana započeta je izgradnja više od 220 stanova, dok je od početka godine 500 stanova.

-To pokazuje koliko se gradi u Inđiji, kao i to da su investitori ozbiljni u poštovanju planova i rokova izgradnje, jer je izdat i daleko veći broj upotrebnih dozvola za objekte višeporodičnog stanovanja – istakla je Tijana Došen, načelnica opštinskog Odeljenja za urbanizam.

-Mesec i po dana do kraja godine beležimo rekordan broj izdatih lokacijskih uslova i građevinskih dozvola, već sada više nego za celu prošlu godinu, što znači da je Inđija veliko gradilište, što je i pokazatelj životnog standarda u opštini – istakao je predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Foto: ilustracija

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: