• ponedeljak, 22. jul 2024.
Direktor mlađih selekcija FSS Srbije Nikola Lazetić posetio beočinski FК „Cement“
Društvo | Hronika | Beočin | Sport | Vesti
0 Komentara

Direktor mlađih selekcija FSS Srbije Nikola Lazetić posetio beočinski FК „Cement“

2. novembar 2023. godine

Direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Nikola Lazetić posetio je danas Fudbalski klub „Cement“ u Beočinu i tom prilikom uručio najmlađim beočinskim fudbalerima nove garniture dresova, komplete za golmane i nove lopte.

Lazetić se tokom posete sastao sa predsednicom opštine Beočin Biljanom Janković, predsednikom Fudbalskog kluba „Cement“ Branislavom Nikitovićem kao i predsednikom Sportskog saveza opštine Beočin Stojanom Ivanovićem.

Prema njegovim rečima, obilasci klubova u manjim opštinama su veoma značajni kako bi se Fudbalski savez Srbije bolje upoznao sa načinom rada i izazovima sa kojima se fudbalski klubovi suočavaju.

-Izuzetna mi je čast što sam ispred Fudbalskog saveza Srbije delegiran da obilazim klubove u manjim sredinama u Srbiji. FК „Cement“ danas živi zahvaljujući pomoći lokalne samouprave i prijatelja kluba a mi smo prepoznali koliko se ljudi ovde trude da klub opstane i da se najmlađima omoguće što bolji uslovi za treninge. Drago mi je što sam u prilici da danas uručim i opremu deci, to je mali znak pažnje i poruka da Fudbalski savez Srbije misli na njih. Trudićemo se da u budućnosti decu i mlade fudbalere neko obilazi jer je važno ukazati na činjenicu da postoje klubovi koji ulažu i koji se trude da fudbal u manjim mestima opstane. Uz lokalnu samoupravu i sve one koji se zaista trude, treba da pružimo podršku i damo „vetar u leđa“ ovoj deci – rekao je Lazetić.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković uputila je zahvalnost Fudbalskom savezu Srbije na lepom gestu i poklonima za beočinske fudbalere i rekla da Opština Beočin svake godine opredeljuje sredstva za rad i funcionisanje klubova među kojima značajno mesto zauzima FК „Cement“.

-Na teritoriji naše opštine imamo tri fudbalska kluba kojima Opština pomaže a najveći je svakako FК „Cement“. Mi svake godine raspisujemo javne konkurse za podršku finansiranju sportskih klubova i „Cement“ je ove godine dobio 2.8 miliona dinara. Pratimo njihov rad i želimo da pomognemo koliko god možemo našim fudbalerima – rekla je Janković i dodala da na teritoriji opštine ima mnogo sportskih klubova koji pokrivaju različite grane sporta a iz budžeta lokalne samouprave u ovoj godini izdvojeno je 14 miliona dinara za podršku njihovom radu.

-Beočin je oduvek bio grad sporta i izuzetnih sportista i trudićemo se da i u budućnosti to ostane tako -dodala je ona.

Predsednik fudbalskog kluba „Cement“ Branislav Nikitović istakao je značaj „Cementa“ za beočinski fudbal i rekao da ovaj klub danas uprkos svim izazovima okuplja najveći broj dece.

-Zahvaljujem se gospodinu Lazetiću na današnjoj poseti i donaciji našem klubu. Trenutno u „Cementu“ imamo preko 120 dece koja su raspoređena u nekoliko kategorija a klub se sada takmiči u Vojvođanskoj ligi. Posle 17 godina konačno imamo i šest naših igrača, iz Beočina, koji igraju za prvi tim. Najveću pomoć nam svakako pruža lokalna samouprava koja je prepoznala želju za promenama i nadamo se da će saradnja ostati dobra i da ćemo u narednom periodu imati još bolju saradnju – istakao je Nikitović.

foto: Ismet Ademovski, Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: