• sreda, 29. novembar 2023.
Dan oslobođenja Sremske Mitrovice u Drugom svetskom ratu
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Dan oslobođenja Sremske Mitrovice u Drugom svetskom ratu

1. novembar 2023. godine

Godišnjica oslobođenja Sremske Mitrovice u Drugom svetskom ratu i ove godine tradicionalno je obeležena polaganjem venaca i cveća na spomenike oslobodiocima grada. U znak sećanja na 1. novembar 1944. godine, dan kada je grad na Savi oslobođen od okupatora gradonačelnica Svetlana Milovanović, zajedno sa svojim saradnicima i brojnim delegacijama odala je počast palim borcima, ali i nevino stradalim civilima.

Cveće i venci su položeni prvo na Spomeniku oslobodiocima kod Železničke stanice, a zatim na starom pravoslavnom groblji i u Spomen parku.

Zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport, Zoran Miščević, položio je venac na Spomen-kosturnicu srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu, na Srpskom pravoslavnom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Na spomen-obeležje u centru Laćarka, u znak sećanja na oslobođenje mesta u Drugom svetskom ratu, vence i cveće su položili Gradski i Mesni odbor SUBNOR-a, na čelu sa Radom Кoricom, koji se obratio prisutnima, kao i brojne boračke organizacije iz Srbije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: