• sreda, 17. april 2024.
Za rekonstrukciju mitrovačkog pozorišta 130 miliona dinara
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Za rekonstrukciju mitrovačkog pozorišta 130 miliona dinara

19. april 2023. godine

Za rekonstrukciju i sanaciju Pozorišta “Dobrica Milutinović” Grad Sremska Mitrovica dobio je sredstva u iznosu od 130 miliona dinara na konkursu za finansiranje i sufinansiranje unapređenja kulturne infrastrukture i opremanja objekata kulture u javnoj svojini u AP Vojvodini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za kulturu.

Prema rečima gradonačelnice Svetlane Milovanović zahtev za rekonstrukciju Pozorišta dobio je najviše bodova na konkursu, što svedoči o tome koliko je ovo važno mesto ne samo za Mitrovčane već i za celu Vojvodinu, s obzirom da je ovo jedino profesionalno pozorište u Sremu.

– Nakon potpisivanja ugovora napravićemo sastanak sa Zavodom za zaštitu spomenika kao i sa stručnom službom kako bi mogli da nađemo izvođače radova koji shvataju ozbiljnost ovog projekta – rekla je gradonačelnica Milovanović.

Načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo objasnio je da projekat obuhvata rekonstrukciju pozorišne sale, sanaciju krova, limarske radove, rekonstrukciju scene, bine, prilaza, ulaza i hola zajedno sa sanitarnim čvorovima.

-Biće promenjen nagib pozorišne sale, a balkon će biti spušten, jer želimo da svima u publici omogućimo bolju preglednost. Nabavićemo savremenu opremu za video i audio sadržaj, a osim pozorišnih predstava ovde ćemo imati i bioskopske projekcije, kao i koncerte – istakao je načelnik Ševo.

Ono što sledi je potpisivanje ugovora sa Pokrajinskom vladom, nakon čega će biti objavljen tender za izvođača radova. Očekuje se da će adaptacija pozorišta početi tokom leta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: