• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Кoncert tamburašкog orкestra „Srem”
Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura | Vesti
0 Komentara

Кoncert tamburašкog orкestra „Srem”

20. novembar 2023. godine

Кoncert „Sunčane ravni”, u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart” i Ustanove za negovanje kulture „SREM”, biće održan 24.11.2023. godine u „Muzeju Srema” u 19 sati, u okviru „Novembarskih dana”. Gosti koncerta će biti Tamburaški orkestar Osnovne muzičke škole “Petar Кrančević”.

Članovi Tamburaškog orkestra „Srem” su mladi tamburaši koji pod upravom Zorice Opačić, umetničkog rukovodioca i dirigenta, predanim radom čuvaju i neguju tradiciju tamburaške muzike. Specifičnom interpretacijom, kroz spletove titraja žica tambura, različite ritmove, melodije i šarolik repertoar, predstaviće svoje umeće i lepotu muziciranja.

Postojanjem i radom TO „Srem”, jedne od sekcija „Sirmijumarta”, uspešno se i danas neguju i šire tradicija i vrednost tamburaške muzike, što je praćeno zapaženim nastupima Orkestra i učešćem na festivalima u našoj zemlji i van nje. To potvrđuju i brojne nagrade i priznanja koje Orkestar dobija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: